Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

   Στις μέρες μας, οι ευκαιρίες για προσφορά αυξάνονται.Μπορούμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν ανάγκη, υλικά αλλά και συναισθηματικά. Ό,τι μπορεί ο καθένας.Ας αναλογιστούμε ότι ο καθένας μας θα μπορούσε να βρεθεί οποιαδήποτε στιγμή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.Ας προβληματιστούμε γι'αυτά που προσφέρουμε καθημερινά και για το πόσο σκεφτόμαστε τους διπλανούς μας.Ας σκεφτούμε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι μια ευκαιρία για βελτίωση.Ας προσπαθήσουμε να μπούμε για λίγα λεπτά στη θέση των ανθρώπων που ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο.Που καλούνται να μεγαλώσουν παιδιά χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς συναισθηματική και ψυχολογική υποστήριξη. Ας σκεφτούμε ότι ο καθένας μπορεί να μείνει ξαφνικά μόνος και να λαχταρά μια γλυκειά κουβέντα, κατανόηση και ελπίδα για το αύριο. Ίσως να μη μπορούμε να κάνουμε κάτι για όλους όσους υποφέρουν, αλλά μπορούμε να κάνουμε καθημερινά μικρές κι απλές πράξεις ανιδιοτέλειας και υποστήριξης προς το ανθρώπινο γένος. Αυτό δείχνει επιπλέον και το κατά πόσο έχουμε τη διάθεση να συμβάλλουμε στην εξουδετέρωση της κρίσης που έχει επέλθει η σύγχρονη κοινωνία.
        Η κρίση δεν αφορά μόνο υλικούς παράγοντες. Η κρίση της εποχής αυτής είναι κρίση αξιών. Αυτές πρέπει να υποστηρίξουμε και ν'ανακτήσουμε. Ξεχάσαμε την αξία μας. Ξεχάσαμε ότι δεν ζούμε μόνοι μας. Ξεχάσαμε ότι συνυπάρχουμε.Σταματήσαμε να σεβόμαστε τους εαυτούς μας και συνεπώς και τον υπόλοιπο κόσμο. Η τιμωρία μας είναι το τυρρανικό καθεστώς και η αγανάκτιση της φύσης. Η τυρρανία που χρόνια τώρα ασκήσαμε στους διπλανούς μας, με τον φιλοτομαρισμό και τον εγωισμό μας,μας επιστρέφεται με τη μορφή κυβέρνησης.Η αδιαφορία και η έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ίδια μας τη φύση, μας επιστρέφεται με φυσικές καταστροφες και αρρώστιες. Όλα έχουν το νόημα τους.Όσο πιο νωρίς καταλάβουμε τη θέση μας μέσα σε όλα αυτά, τόσο πιο ανώδυνα θ'αντιμετωπίσουμε τη κρίση αυτή.
    Το αντίδοτο στις δυσκολίες αυτές είναι αυτό που αγνοήσαμε τόσα χρόνια. Η αγάπη και το γνήσιο ενδιαφέρον για το διπλανό μας. Κι όσοι τυχόν φοβούνται να σκεφτούν πιο αλτρουιστικά, φοβούμενοι μη χάσουν το ΕΓΩ τους, ας σκεφτούν πότε το σέβονται περισσότερο.Γιατί το ΕΓΩ από μόνο του δε μπορεί να υπάρξει.Απλά περιφέρεται ρουφώντας ότι υλικό βρεί μπροστά του, έχοντας τη ψευδαίσθηση μιας πρόσκαιρης ευχαρίστησης,χωρίς αντίκρυσμα. Η υγιής και μόνιμη ευτυχία,συνδέετε άμεσα και με τους συνανθρώπους μας.Και ειδικά με τη προσφορά μας. Είναι αδύνατο μια ζωή να περιφέρεσαι και να παίρνεις μόνο χωρίς να δίνεις. Φλερτάρεις με τη δυστυχία. Μπουχτίζεις. Σκάς και γεμίζεις απαιτήσεις και αγωνίες. Τρελάινεσαι. Χωρίς το δόσιμο η ζωή μας είναι ένα συνεχές κυνηγητό και μια αυξανόμενη εξάρτηση με οτιδήποτε καλύπτει τα κενά μας. Άπ'το να κυνηγάμε χίμαιρες λοιπόν, για να συγκαλύψουμε τα κενά μας,γιατί να μη προσπαθήσουμε να τα μειώσουμε;
   Όλα τα παραπάνω μπορούν ν'αλλάξουν τη καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας αλλά και τη δική μας. Η χαρά της προσφοράς είναι απεριόριστη και προσφέρει με τη σειρά της την αίσθηση της πληρότητας στις ζωές όλων. Με τη συνεργασία και το ενδιαφέρον, ενισχύεται η κοινωνική αλληλεγγύη και αλλάζει η πνευματική μας κατάσταση.

Ας προβληματιστούμε λοιπόν....

Αντικείμενα που είναι απαραίτητα για τους άστεγους : κουβέρτες, παπλώματα, sleeping bagsσκούφοι, γάντια, κασκόλ, κάλτσεςείδη προσωπικής υγιεινής (ξυραφάκια μιας χρήσεως, σαμπουάν, αφρόλουτρα)ισοθερμικά μπουφάν, αδιάβροχαθερμός, επαναφορτιζόμενοι φακοί και χοντρά χειμωνιάτικα ρούχα. 
 
 Tα παραπάνω είδη θα συγκεντρωθούν σε μια συνεργασία αλληλεγγύης των Ατενίστας με την Κλίμακα και την Praxis, και θα δοθούν σε άστεγους αλλά και άπορους συμπολίτες μας. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στη πλ. Κλαυθμώνος από τις 11.00 έως τις 15.00.

Επίσης μπορούμε να έρθουμε σ'επικοινωνία ο καθένας με το δήμο στον οποίο ανήκει ώστε να συμμετάσχει σε σχετικές δράσεις. Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές....κι όποιος ενδιαφέρεται βρίσκει και τρόπους να προσφέρει.



Υπάρχει και ένα σόφιμα που λέει: 

   Η αγάπη θεριεύει με την προσφορά. Η μόνη αγάπη που έχουμε είναι αυτή που δίνουμε. Για να κρατήσεις την αγάπη, πρέπει να την προσφέρεις.  Χαμπαρντ Ελμπερτ


Επίσης:

 Αυτά που παίρνουμε είναι προς το ζην. Ζωή είναι αυτά που δίνουμε.  Τσόρτσιλ



Kremmyda Maria






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρούνι-Ρούνι, ύπουλο κακό...

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις