Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Τα όνειρα πώς εξηγούνται - Συμπέρασμα

Εσύ αναγνώστη, που είχες την υπομονή να διαβάσης αυτά, είδες πόθεν προέρχονται τα όνειρα και ποιες είναι οι αιτίες και οι πηγές τους. Τρεις είναι: "Η φυσική, η Θεϊκή και η δαιμονική".

Όσα λοιπόν όνειρα προέρχονται από φυσικά αίτια, μας είναι αδιάφορα. Είναι σαν ένα είδος κινηματογράφου ... αλλά ας μην τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα. Διότι, αν κάποιος δεν προσέξη κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαβάζει ανήθικα βιβλία, ή βλέπει στον κινηματογράφο ή αλλού άσεμνα θεάματα, τότε και τη νύκτα βλέπει αισχρά και βρωμερά όνειρα και έχει ευθύνη ενώπιον του Θεού και θα δώση λόγο την Ημέρα της Κρίσεως.

Όσον αφορά τα εκ Θεού όνειρα, αυτά είναι σπανιότατα και παρουσιάζονται σε ευσεβείς και Άγιους για σοβαρότατα και ψυχωφελή ζητήματα. Είναι τόσο σπάνια τα εκ Θεού όνειρα, ώστε είναι απίθανο να δη κανείς έστω και ένα στη ζωή του. Θα είναι ασφαλισμένος και σίγουρος ο άνθρωπος, εάν ουδέποτε τα προσέχη.

Μόνο λοιπόν τα εκ του σατανά προερχόμενα, τα δαιμονικά είναι πολυάριθμα. Με αυτά ο σατανάς έχει σκοπό να μας παραπλανήση, να μας εξάψη τη φαντασία, να μας καλλιεργήση μίση και έχθρες, να μας ρεζιλέψη, να μας κλονίση την πίστη, να μας κάνη να περνούμε δυστυχισμένοι τις μέρες μας, να μας βυθίζει σε αμφιβολίες, να μας δημιουργεί ψευδαισθήσεις, να μας υποβάλλει να πιστεύουμε ότι επικοινωνούμε με τον Χριστό την Παναγία και πολλά άλλα. Και τέλος, το χειρότερο, να μας εξαπατά, για να χάσουμε την αθάνατη ψυχή μας.

Το συμπέρασμα λοιπόν, απ' όλα αυτά είναι: Για να είσαι ασφαλής, μην δίνεις ποτέ σημασία στα όνειρα. Αν θέλης, βεβαίως! Αν δεν θέλης, εσύ θα βγεις ζημιωμένος. Και η ζημιά ίσως θα είναι ανεπανόρθωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: