Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Τα όνειρα πώς εξηγούνται - Τα Οράματα - Κεφάλαιον B: Οράματα εκ του Σατανά

Έχουμε όμως οράματα και εκ του σατανά. Ο σατανάς, όπως λέγει ο Aπόστολος Παύλος: "Μετασχηματίζεται και σε άγγελο φωτός". Παρουσιάζεται με μορφή Aγίου ή της Παναγίας ή ως φως και δίνει εντολές, φαινομενικά Άγιες, με απώτερο όμως σκοπό να εξαπατήση και παραπλανήση τον άνθρωπο. Δίνει λύσεις παραπλανητικές και πείθει τους εύπιστους.

Στην εποχή μας συμβαίνουν πολλά τέτοια στις λεγόμενες οραματίστριες, οι οποίες συνήθως είναι μέντιουμ και όργανα του σατανά. Αυτές χρησιμοποιούν πολλές φορές και την απάτη εκτός από τη βοήθεια του σατανά.

Προ ετών, κάποια ψευτοαγία είχε αναστατώσει την Αθήνα με ένα φως που φαινόταν στο Αιγάλεω, όταν αυτή δήθεν προσεύχετο. Επρόκειτο όμως περί απάτης και αγυρτίας, που καμιά σχέση δεν είχε με Θεϊκά οράματα.

Εκτός όμως των αγυρτιών, έχουμε και πραγματικά οράματα, που προέρχονται εκ του σατανά. Σκοπός του σατανά είναι να παραπλανήση τους ανθρώπους.

Το 1953 έγραψαν οι εφημερίδες μακρόστηλα άρθρα, για τις εμφανίσεις της Αγίας Παρασκευής, σε κάποια κοπέλα εικοσάχρονη στην Αιτωλοακαρνανία. Παρουσιαζόταν σ' αυτήν η Αγία Παρασκευή, δήθεν, και της έδινε εντολή να κατασκευάσουν εικονοστάσιο, να μετανοήσουν οι χωρικοί κλπ. Όλοι οι ανθρώποι των χωριών εκείνων πίστεψαν, ότι όντως αυτή, που ενεφανιζόταν, ήταν η Αγία Παρασκευή.

Σε μια εμφάνιση έλαβεν εντολή να πη στους χωρικούς να μεταβούν όλοι μαζί στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, ενός κοντινού χωριού. Συγχρόνως έχασε και τη λαλιά της και συνεννοείτο γραπτώς.

Πράγματι ξεκίνησε με πολυάριθμη συνοδεία χωρικών και μετέβη στο χωριό. Ο Ιερέας όμως του χωριού εκείνου, ο οποίος ήταν ευσεβέστατος, δεν παρεσύρθη καθώς και πολλοί άλλοι ευσεβείς. Όταν μπήκαν στην Εκκλησία αυτή πήγε στην ωραία Πύλη, σαν να ήταν Αρχιερέας, απήγγειλε το " Πιστεύω" (λύθηκε η αφωνία της) και κατόπιν κήρυξε στους ανθρώπους να μετανοήσουν. Τι και αν ο Απόστολος Παύλος δεν επιτρέπει στις γυναίκες να κηρύττουν στην Εκκλησία!! Αυτή νόμιζε τον εαυτό της ανώτερο!!

Κατόπιν στράφηκε σε κάποιον και του είπε: - Εσύ γιατί δεν εξομολογείσαι; Εξομολογήθηκες μόνο προ τριάντα ετών σε ένα χωριό της Ανατολικής Μακεδονίας (και το ονόμασε), όταν ήσουνα στρατιώτης.
Εκείνος τα έχασε μπροστά στην αποκάλυψη αυτή, διότι το είχε ξεχάσει.

Έπειτα από το θαυμαστό αυτό γεγονός, όλοι έδωσαν πίστη σ' αυτήν, ότι όντως της φανερώνεται η Αγία Παρασκευή. Από την Αμερική, που διάβασαν στις εφημερίδες, της έστελναν συνεχώς χρηματικά ποσά.

Μετά από έξι μήνες, πήγε με τους γονείς της σε παρακείμενη πόλη. Οι γονείς της, όταν έμαθαν ότι εγώ βρισκόμουν εκεί, της πρότειναν να με συμβουλευτούν. Αυτή δυστροπούσε. Στην επιμονή όμως των γονιών της ήλθε. Της ανέπτυξα τότε, ότι τα οράματα αυτά είναι εκ του σατανά και να προσέξη, διότι κάτι κακό θα της κάνει ο σατανάς. Δυστυχώς δεν θέλησε ν' ακούση. Και ... (άκουσον - άκουσον) την Μεγάλη Εβδομάδα απήγαγε κάποιον νέον και μετέβη στην Μητρόπολη, ζητώντας άδεια να στεφανωθή την ημέρα της Μεγάλης Παρασκευής (ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - Η ΠΙΟ ΠΕΝΘΙΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ) !!! Έτσι της είχε πη να πράξη η Αγία Παρασκευή...

Δύο χρόνια από τότε οι εφημερίδες των Αθηνών ασχολούνταν με άλλα οράματα, που συνέβαιναν στην ορεινή Ναυπακτία σε κάποια νέα. Αυτή έβλεπε, δήθεν, την Παναγία και ελάμβανε διάφορες εντολές, να κηρύξη στον κόσμο μετάνοια κλπ., κλπ.

Μια Κυριακή στο Αγρίνιο, προτού ανέλθω στον άμβωνα να κηρύξω, μου έφερε ο Πρόεδρος του χωριού της έγγραφο μακροσκελές, υπογεγραμμένο από τον Ιερέα, τον διδάσκαλον, και από αυτόν, να το διαβάσω στο πολυπληθές ακροατήριο κατ' εντολή της εμφανιζομένης Παναγίας στο όραμα της νέας. Αρνήθηκα και τους είπα, φυσικά, τα δέοντα.

Σε λίγους μήνες ήλθε στο εξομολογητήριό μου μεταξύ των άλλων εξομολογουμένων και η ίδια η νέα και εξομολογήθηκε. Πράγματι, ήταν πολύ σεμνή και ενάρετη κοπέλα.

Μετά την εξομολόγηση, όταν θα έφευγε, μου λέγει:
- Εγώ Πάτερ, βλέπω την Παναγία.
- Α! Εσύ είσαι; Πώς την βλέπεις; Την ρώτησα.
- Σαν μια γυναίκα μαυροφόρα.
- Την έχεις δη πολλές φορές;
- Καμμιά δεκαριά.
- Και τι σου λέγει;
- Την πρώτη φορά ήταν Κυριακή απόγευμα, και έψαχνα να βρω ένα πρόβατο, που έχασα από το κοπάδι μου. Την είδα ξαφνικά μπροστά μου και μου είπε: "Εγώ είμαι η Παναγία. Να πας στο χωριό αυτή την ώρα που οι χωρικοί εργάζονται και φτιάχνουν το δρόμο και να τους πης να σταματήσουν γιατί είναι Κυριακή". Πράγματι πήγα, τους το είπα και σταμάτησαν. Άλλη μια φορά ήταν παραμονές Χριστουγέννων και μου είπε "Να πης στους χωρικούς, ότι φέτος τα Χριστούγεννα πέφτουν Παρασκευή και να μην αρτυθή κανείς. Δεν κάνει. Και πράγματι, το χωριό όλο νήστεψε την ημέρα των Χριστουγέννων".
- Δεν βλέπεις, παιδί μου, της είπα, πως είναι ο σατανάς και όχι η Παναγία; Υπάρχει καλλίτερο πράγμα από την εργασία αυτή, που έκαναν οι χωρικοί και έφτιαχναν αγαπημένοι το κοινωφελές έργο, το δρόμο; Ο σατανάς όμως ήθελε να μην κάμουν αυτό το έργο, αλλά να κάθονται στα καφενεία, να χαρτοπαίζουν και να βλασφημούν. Εξ άλλου πού ακούστηκε να νηστεύουν οι Χριστιανοί την χαρμόσυνη ημέρα των Χριστουγέννων; Καταλαβαίνεις, ότι πρόκειται περί σατανά; Όταν λοιπόν την ξαναδής να πης "Είσαι ο σατανάς" και να κάμης το Σταυρό σου.
- Μα πάτερ, δεν μου λέγει κακό. Μου λέγει να βγω να κηρύξω να μετανοήσουν.
- Και συ να πής: "Αν ήταν να κηρύττω, θα με έκαμνε ο Θεός άνδρα, Ιερέα, Ιεροκήρυκα, Δεσπότη και θα μάθαινα γράμματα". Γι' αυτό να σε αφήση ήσυχη και να έλθη σε μένα.
Επειδή όμως είχε καλή διάθεση, παραδέχθηκε, τις συμβουλές, ησύχασε και δεν της έφερε μεγαλύτερη ζημιά ο σατανάς.
Σκοπός του σατανά είναι, πώς να βλάψη ψυχικώς τον άνθρωπο με τα διάφορα οράματα και να τον στείλη στην αιώνια κόλαση. Αυτό φαίνεται καθαρά από το εξής παράδειγμα:
Κάποιος ασκητής από τη Μεσοποταμία έδειξε μεγάλη εγκράτεια. Επί πολλά έτη έζησε έγκλειστος μέσα σε ένα κελλί, αγωνιζόμενος. Γελάσθηκε όμως από τα όνειρα αν και είχε ξεπεράσει όλους τους Μοναχούς στην Άσκηση. Θέλοντας να τον ξεγελάση και να τον πλανήση ο διάβολος, πολλές φορές του παρουσίαζε όνειρα που έβγαιναν αληθινά. Και τούτο για να τον καταφέρη να δεχτή και την τελική πλάνη που θα τον οδηγούσε στην απώλεια.
Του παρουσίασε λοιπόν μπροστά του κάποτε όλους τους Χριστιανούς και τους Αποστόλους. Ήταν μαύροι, σκοτεινοί, ντροπιασμένοι, λυπημένοι και κλαίοντες. Του παρουσίασε επίσης από το άλλο μέρος και τους Ιουδαίους, με τον Μωυσή και τους Προφήτες. Αυτούς τους έβλεπε λαμπρούς, μέσα σε έκπλαγον φως, που ζούσαν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Αν θέλης, του λέγει τότε που του παρουσιάσθηκε ως Χριστός, να πετύχης τη χαρά και την ευτυχία των Ιουδαίων και όχι την δυστυχία και το πένθος των Χριστιανών, πρέπει να περιτμηθής και να γίνης Εβραίος.
Πράγματι, ο δυστυχής περιετμήθη και έγινε Εβραίος!!! Και, φυσικά έχασε την ψυχή του! Ιδού πού οδηγούν τα οράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: