Όσα έμαθα την 9η Δεκεμβρίου 2012

Θα ξεκινήσω όχι με τη σειρά που τα διάβασα αλλά με τη σειρά που θεωρώ καλύτερη κατά τη γνώμη μου. Αρχικά, θέλω να ταξιδέψουμε 60 χρόνια πίσω, στο έτος 1952. Για να πάρουμε λίγο τα πάνω μας...

Εν συνεχεία, οφείλω να πω μπράβο σε μερικούς ανθρώπους που συνεχίζουν να προσπαθούν. Άλλωστε το να λες το δίκαιο και το σωστό στους ανθρώπους είναι μεν καλό, αλλά το να λες το δίκαιο και το σωστό την ώρα που οι συνάδελφοί σου λέει το αντίθετο είναι κάτι ακόμη καλύτερο. Με αυτή τη μικρή εισαγωγή, λοιπόν, σας παραδίδω το επόμενο θέμα: Την Παρασκευή 30/11/2012 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΓΕΝΟΠ/ΕΤΕ επανασυνέδεσαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια όπου η μητέρα ήταν άνεργη. Μάλιστα, ο εργολάβος που είχε αναλάβει την διακοπή είχε αφαιρέσει σημαντικά εξαρτήματα από το όλο σύστημα. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τους ανθρώπους να πράξουν το έργο τους κατά πώς ένιωθαν πως έπρεπε να το πράξουν. Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Από την άλλη πλευρά, οι μεγαλοεπιχειρήσεις συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητες. Υποθέτω πως έχετε λάβει γνώση της διαφοράς των τιμών μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών σε ό,τι αφορά την πολυεθνική ΙΚΕΑ. Μια σύντομη περίληψη σας γράφω παρακάτω από τον κατάλογο της ΙΚΕΑ 2010:
  • Τραπεζάκι LACK (200.114.13)
    Ελλάδα: Άσπρο: 9,95€ - Καρυδιά/Σημύδα: 15,00€
    Γαλλία : Όλα 4,95€
    Ιταλία: Όλα 7.99€
    Ιρλανδία: Άσπρο: 5,99€ - Καρυδιά/Σημύδα: 8,99€
    Ισπανία: Όλα 4,99€
    Πορτογαλία: Όλα 4,99€
    Γερμανία: Άσπρο 7,99€ - Καρυδιά/Σημύδα: 9,99
  • Καναπές διθέσιος KLIPPAN (180x88)
    Ελλάδα : 235,00€ (κατάλογος 2010 σελ. 18)
    Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία : 199,00€
    Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 189,00€
  • Έπιπλο Τηλεόρασης Mavas
    Ελλάδα : 79,00€ (κατάλογος 2010 σελ. 75)
    Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία : ~69,00€
    Ιρλανδία: 59,00€
  • Ραφιέρα EXPEDIT 59x39 Λευκή
    Ελλάδα : 45,00€ (κατάλογος 2010 σελ. 81)
    Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία: 19,95€
  • Συρταριέρα MALM (300.539.21)
    Ελλάδα: 79,00€ (καταλογος 2010 σελ. 157)
    Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία : 59,00€
Αφού, λοιπόν, σας υπενθύμισα τα παραπάνω, οφείλω να σας ενημερώσω και πως ο όμιλος ΙΚΕΑ απάντησε με απολύσεις στην απόφαση των εργαζομένων να μη δεχτούν μείωση μισθού και αλλαγή της εργασιακής τους σύμβασης. Πιο λεπτομερειακά, αυτό σημαίνει πως ο όμιλος Φουρλή απέλυσε την Παρασκευή τους τελευταίους 15 που είχαν αρνηθεί να υπογράψουν ενώ την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει άλλοι 10 εργαζόμενοι με τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης». Να αναφέρω, επίσης, πως οι νέοι μισθοί δεν ξεπερνούν στην πλειονότητά τους τα 480 ευρώ μεικτά. Οι απολυμένοι, βέβαια, πολύ πιθανόν να καταλήξουν σαν τους επόμενους ανθρώπους της ιστορίας μας...

Βλέπετε, πολλοί άστεγοι και άποροι συνάνθρωποί μας, εκλιπαρούν τους γιατρούς στα δημόσια θεραπευτήρια να υπογράψουν τα χαρτιά εισαγωγής τους για να έχουν, τουλάχιστον, ένα πιάτο φαγητό. Όπως διαβάζουμε, στο Νοσοκομείο «Λαϊκό», σε κάθε εφημερία στα Επείγοντα οι γιατροί συναντούν ανθρώπους που στέκονται στην ουρά για να εξεταστούν χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα από θέμα υγείας. Και στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όμως, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα καθώς στην περιοχή γύρω αυτό, στο πάρκο συγκεκριμένα, εδώ και δύο χρόνια έχουν βρει καταφύγιο άστεγοι. Εισέρχονται, κυρίως το χειμώνα, στο χώρο του νοσοκομείου, ικετεύουν για ένα πιάτο φαγητό. Ορισμένοι μάλιστα κοιμούνται και στα Επείγοντα. Αυτό το φαινόμενο αυξάνεται μέρα με τη μέρα, με τους γιατρούς και τη διοίκηση να προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να τους βοηθήσουν. Κι όταν λέμε φυσικά "διοίκηση" εννοούμε τη διοίκηση των νοσοκομείων που βράζουν στο ίδιο ζουμί με τους εργαζόμενους.

Άλλωστε, αν με τον όρο "διοίκηση" εννοούσαμε τους υπουργούς ή τους πρώην πρωθυπουργούς, θα κοροϊδεύαμε τόσο τον αναγνώστη, όσο και τον εαυτό μας. Κι ο λόγος είναι πως αυτοί έχουν άλλες σκοτούρες (ή χαρές ανάλογα). Μεγαλύτερη από όλων πρέπει να είναι η χαρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, έλαβε από το Δημόσιο 25.000 ευρώ ως θύμα τρομοκρατίας για δύο εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο γραφείο του τα τελευταία δύο χρόνια. Καταλήγω, συνεπώς, πως είχε δίκιο ο Πάγκαλος αλλά έκανε ένα μικρό λάθος στην έκφραση που χρησιμοποίησε. Δεν έπρεπε να πει "μαζί τα φάγαμε", αλλά "μαζί ήμαστε στην τραπεζαρία". Γιατί εκείνοι έτρωγαν αυτό που εμείς σερβίραμε στο δημόσιο χρήμα. Περισσότερες λεπτομέρειες αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Βέβαια, για να μη νομίζετε πως η λογική πίσω από τη φράση "do less, earn more"(κάνε λιγότερα, κέρδισε περισσότερα) έχει εκλείψει, οφείλω να σας ενημερώσω πως πλέον, μετά τις απολύσεις πολιτικού προσωπικού στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τις μετρήσεις και τις τοπικές προγνώσεις τις έχουν αναλάβει φαντάροι όπου υπάρχει ανάγκη όπως στο αεροδρόμιο γνωστού κοσμοπολίτικου νησιού. Αυτό σημαίνει πως οι μετεωρολογικές άδειες προσγείωσης και απογείωσης των αεροπλάνων δίνονται από φαντάρο. Κι όταν μιλάς με φαντάρο υποθέτεις πως "ένα παιδαρέλι είναι που θα κάνει λίγο καιρό τη θητεία του και θέλει να γυρίσει σπίτι του. Αν γυρίσει και με μερικά χρήματα στην τσέπη, ακόμη καλύτερα για εκείνον". Έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε λοιπόν μια αεροπορική εταιρία που πίεσε έναν από τους προαναφερθέντες φαντάρου για να πειράξει τα στοιχεία -ένταση μποφόρ- ώστε να γίνουν κανονικά οι πτήσεις! Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος, από την πλευρά του, έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον φαντάρο που κράτησε σθεναρή αντίσταση στις πιέσεις και "χάρη σε αυτόν δεν μπήκαμε σε περιπέτειες".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις

ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ