Άλσος Βεϊκου

Μετά από πολύ καιρό επισκέφτηκα εκ νέου, πριν λίγες μέρες, το Άλσος Βεϊκου στην οδό Βεϊκου στο Γαλάτσι. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει πολύ, όσον αφορά στο φυσικό πράσινο τοπίο, κάτι που φυσικά μόνο κακό δεν είναι, αλλά οι εγκαταστάσεις έχουν αλλάξει τρομερά.

Πλέον, υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα μπάσκετ, γήπεδα βόλλευ, πισίνα τεραστίων διαστάσεων(προσωπικά μιλώντας πάντα)... Το πιο σημαντικά φυσικά είναι πως ο κόσμος πιστεύει στο πάρκο και συμμετέχει ενεργά σε αυτό, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις που αυτό του παρέχει.

Η πιο ωραία ιδέα που μπόρεσα, όμως, να δω, ήταν το ανοιχτό γυμναστήριο. Ένας μικρός, αλλά καθόλου στριμωγμένος χώρος, που βρίσκεται ακριβώς μετά την κεντρική είσοδο του πάρκου, στον οποίο υπάρχουν τοποθετημένα όργανα γυμναστικής.

Το κάθε όργανο έχει δύο πλευρές(μπρος και πίσω) με αποτέλεσμα να μπορούν να γυμνάζονται ταυτόχρονα στο ίδιο όργανο δύο άτομα, χωρίς το ένα να εμποδίζει το άλλο. Μάλιστα, κάποια από τα όργανα, έχουν τη μία τους πλευρά στοχευμένη στους ψηλούς και την άλλη τους πλευρά στους σχετικά πιο κοντούς. Έτσι, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο συγκεκριμένος χώρος δεν περιέχει εξειδικευμένο άτομο(ιατρό) για την αποφυγή τυχών προβλημάτων υγείας του αθλούμενων, αλλά εννοείται πως υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα που ενημερώνει πως πρέπει να γυμνάζονται μόνο όσοι είναι υγιείς. Άλλωστε, τα όργανα δε χρησιμοποιούν επιπλέον βάρη για να γυμνάσουν τους αθλούμενους. Η λογική τους στηρίζεται στην επάναληψη των κινήσεων, και όχι στη διεξαγωγή δύσκολων ή κουραστικών κινήσεων. Τελικό αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι η εκγύμναση του σώματος, η γράμμωση δηλαδή και όχι η διόγκωσή του.

Τελικά, φαίνεται πως ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει το πάρκο αυτό. Και ακόμη περισσότερο έχει αγκαλιάσει και τις παροχές του. Η πισίνα, που χρησιμοποιείται με συνδρομή, είναι γεμάτη, στους διαδρόμους του πάρκου υπάρχουν πάντα παιδιά ή μεγάλοι που κυκλοφορούν με το ποδήλατό τους, ή κάνουν jogging, το γήπεδο μπάσκετ/βόλλευ είναι γεμάτο με άτομα που αθλούνται σε αυτό και, όσο για τα όργανα, υπάρχουν πολλά άτομα που γυμνάζονται καθώς και πολλά που περιμένουν τη σειρά τους χωρίς την παραμικρή δυσανέσχεια ή τσακωμό. Μήπως να πάρετε το παιδί σας ή το/τη σύντροφό σας για μια βόλτα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Ρούνι-Ρούνι, ύπουλο κακό...

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις