Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

Γιορτή της μητέρας σήμερα και...

...οι μητέρες ανά τον κόσμο οφείλουν να το γιορτάζουν. Πόσες όμως το γιορτάζουν πραγματικά; Πόσες έχουν παιδιά που τις αγαπούν; Που τις προστατεύουν;

Θυμάμαι μια μητέρα στη στρατολογία που συμπλήρωνε την αίτηση του γιου της και κάθε 5' της έλεγε "Άντε επιτέλους! Τελείωσες; Δε δίνεις εξετάσεις! Δεν είναι φυσική! Δυο βλακείες συμπληρώνεις εκεί πέρα". Όταν μάλιστα ένας κύριος της λέει, σε απόλυτα φιλικό τόνο, "Πολύ σου τη λέει ο νεαρός", ο..."νεαρός" απάντησε "Έτσι πρέπει. Της χρειάζεται". Και η μάνα δεν έλεγε τίποτα.

Όπως και να έχει τα προσωπικά μιας οικογένειας είναι προσωπικά και δεν επιδέχονται πολλές κριτικές από τον έξω κόσμο που δεν ξέρει την κατάσταση ως πραγματικά έχει. Όμως, ένας φίλος παρουσίασε κάτι διαφορετικό σήμερα ως ιδέα.

Σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας και γιορτάζουν οι μητέρες. Γυναίκες που αγάπησαν έναν άντρα, έκαναν ένα ή περισσότερα παιδιά, θυσίασαν πράγματα, προσωπικό χρόνο και κόπο για να τα μεγαλώσουν και να τα φροντίσουν ώστε να καταφέρουν να μεγαλώσουν και μόνα τους σε κάποια θέματα. Γυναίκες που θυσίασαν το σώμα τους και το όμορφο κορμί τους για να γεννήσουν έναν αγόρι ή ένα κορίτσι που τελικά τις οδήγησε στο να αποκτήσουν κάποια παραπάνω κιλά. Σωστά;

Κι όμως... Υπάρχουν και κάποιες ακόμη γυναίκες... Κάποιες ακόμη μητέρες. Έχετε ακούσει για τις ανύπαντρες μητέρες; Σίγουρα... Σας παραπέμπω λοιπόν εδώ.

Χρόνια πολλά σε όσες γιορτάζουν εκεί έξω, και σε όσες η μητέρα τους ζει, να τη χαίρονται!