Μασόνοι στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Το παρακάτω είναι κείμενο που βρήκα τυχαία στο blog του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Πατρών και δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου του 2009. Κάπως παλιά νέα όμως αξίζει να το δούμε:

«Εμείς είμαστε μασόνοι», είπαν τέσσερα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό κατά τη διάρκεια της συγγραφής -μαζί με τον καθηγητή Β. Φίλια- του βιβλίου των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πατέρας Μετάλλινος στην Ημερίδα των Θεολόγων στη Λευκάδα πριν από μερικούς μήνες, και καλό θα είναι τώρα που ο νέος υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκινάει «από το μηδέν» να το έχει υπόψη του και να μας πει εάν αποδέχεται να καθορίζουν οι μασόνοι -με αυτήν τους την ιδιότητα- την ύλη των βιβλίων μας.

Όπως είπε o π. Γ. Μεταλληνός στο μπλογκ Thriskeftika, «ένα βασικό μειονέκτημα του εκπαιδευτικού έργου είναι τα Αναλυτικά Προγράμματα που συντάσσονται στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Μας δίνουν μετά καλούπια και λένε σε μας τους συγγραφείς να ρίξουμε υλικό μέσα στα συγκεκριμένα καλούπια. Σε μένα λοιπόν και στον κ. Φίλια ανατέθηκε η συγγραφή του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Έπρεπε να γράψουμε και για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι σε άλλα θρησκεύματα. Πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο οι μασόνοι και οι χιλιαστές μας έκαναν αγωγές. Ζητήσαμε ακρόαση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.). Όταν πήγαμε να τους συναντήσουμε, 4 μέλη του Π.Ι. (η μία ήταν γυναίκα), όχι θεολόγοι, μας είπαν ευθαρσώς: «Εμείς είμαστε μασόνοι».

Ο πρόεδρος του Π.Ι. ήρθε σε δύσκολη θέση, αλλά εγώ τους είπα «Αυτό με χαροποιεί», γιατί ξέραμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Τελικά γράψαμε τις ενότητες αναφέροντας αρχικά τη διδασκαλία των μασόνων και των χιλιαστών και μετά τις εγκυκλίους της Εκκλησίας για τις ομάδες αυτές. Μετά από δυο-τρία χρόνια, μια μέρα μου τηλεφώνησε ο κ. Φίλιας και με ρώτησε αν είχα δει τη νέα ενότητα του βιβλίου της Α΄ Λυκείου. Το βιβλίο είχε αλλαχθεί και έγραφε τελείως διαφορετικά από αυτά που εμείς είχαμε γράψει. Κάποιοι δικοί μας έκαναν αλλαγές χωρίς να το ξέρουμε. Τότε ζητήσαμε την απόσυρση συνολικά του βιβλίου και τη συγγραφή άλλου από άλλους συγγραφείς. Αλλά αυτό δεν έγινε».
Πηγή+Παρατηρήσεις συγγραφέα


Το παραπάνω κείμενο αποτελεί πραγματικότητα και όπως βλέπουμε η φράση "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι" ισχύει. Κάθονται οι γονείς και τα βάζουν με τους καθηγητάδες που δεν ξέρουν πού τους πάνε τα 4 και λένε χαζομάρες, ενώ στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν όλοι ήταν σωστοί καθηγητές, τα "εκπαιδευτικά" βιβλία, μόνο εκπαιδευτικά δεν είναι. Όσο για το θρησκευτικό κομμάτι, σα να βάζουμε έναν χριστιανό να γράψει βουδιστικά βιβλία. Δε γίνεται αυτό! Πώς θα γράψεις κάτι που δεν υποστηρίζεις χωρίς να ξεφύγεις έστω και λίγο και να υποστηρίξεις τη δική σου θρησκεία;

Και ποιος είναι αρμόδιος να ασχοληθεί με τέτοια θέματα; Οι μαθητές; Πώς ακριβώς; Οι μαθητές βιάζονται να τα μάθουν, παπαγαλία ευτυχώς, ώστε να καταφέρουν να τελειώνουν γρήγορα με το σχολείο. Οι γονείς έχουν δουλειές, βλέπουν τους καθηγητές, έχουν να φροντίσουν τα παιδιά τους, την οικογένειά τους. Πού χρόνος για περαιτέρω ενασχόληση με το θέμα των βιβλίων; Μόνο ο υπουργός μπορεί να κάνει τα πάντα. Και φυσικά ο υπουργός, αλλά και κάθε υπουργός, μπαίνει στο τρυπάκι "Μπορώ να κάνω τα πάντα!" και τελικά δεν κάνει τίποτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Ρούνι-Ρούνι, ύπουλο κακό...

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις