Από σκόνη... Άνθρωπος

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η δημιουργία του Αδάμ είναι μία "αντι-επιστημονική ανοησία" και πως ο Θεός δε δημιούργησε τον Αδάμ από μια χούφτα σκόνης, όπως λέει η Βίβλος. Αναγνώστες μου, δείτε πώς αυτοί οι χυδαίοι ψεύτες πολεμούν τα λόγια της Βίβλου. Οι ισχυρισμοί τους και οι προκατειλλημένες ιδέες του δεν είναι γραμμένες στη Βίβλο. Πουθενά στη Βίβλο δεν υπάρχει απόσπασμα που να λέει ότι ο Αδάμ δημιουργήθηκε από χώμα από το Θεό. Αυτό που γράφεται είναι καταγεγραμμένο στο Γένεσης 2:7 και λέει

"And the LORD God formed man of the dust of the ground, and breathed into his nostrils the breath of life; and man became a living soul."

(Ελ.Μετ. "Και ο Κύριος ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο από σκόνη από το έδαφος, και εμφύσησε μέσα στα ρουθούνια του την ανάσα ζωής και ο άνθρωπος έγινε ζωντανή ψυχή")

Ενώ ισχύει πως ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο από σκόνη από το έδαφος, η φράση "χούφτα σκόνης" απουσιάζει στο απόσπασμα. Είναι κάτι που συνελήφθη στα μυαλά αυτών των διαστροφικών. Όπως έχει, οι πληροφορίες της Βίβλου είναι επιστημονικές. Αναγνωρίζοντας, αλλά όχι συμφωνώντας, ότι υπάρχει κάτι τέτοιο όπως "χούφτα σκόνης", ποιανού τα χέρια ήταν το μέτρο σύγκρισης για τη σκόνη που θα χρησιμοποιήσει ο Θεός στον Αδάμ; Οι άνθρωποι που καίνε τους νεκρούς έχουν μια ιδέα όσον αφορά στο πόση σκόνη θα απομείνει από το ανθρώπινο σώμα μετά το κάψιμο. Είμαι σίγουρος πως δεν είναι ένα σακί σκόνης, αλλά πλησιάζει στη χωρητικότητα τους χούφτας - εξαρτάται φυσικά από το χέρια που την κρατάνε. Και γιατί είναι επιστημονικό; Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο από σκόνη και όταν το σώμα του πεθαίνει ξαναγίνεται σκόνη.

"Ιn the sweat of thy face shalt thou eat bread, till thou return unto the ground; for out of it wast thou taken: for dust thou art, and unto dust shalt thou return"(Γένεσης 3:19)
(Ελ.Μετ. "Με τον ιδρώτα του προσώπου θα τρως το ψωμί, μέχρι να επιστρέψεις στο έδαφος, από αυτό βγήκες, γιατί σκόνη είσαι, και ως σκόνη θα επιστρέψεις")


Ποια είναι η επιστημονική απόδειξη πως το ανθρώπινο σώμα προήλθε από τη σκόνη του εδάφους, όπως λέει η Βίβλος; Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από υλικά και ορυκτά που βρίσκονται στην επιφάνεια του εδάφους και όχι από τον πυρήνα της γης. Το οξυγόνο, που είναι το πιο άφθονο στοιχείο του φλοιού και του εδάφους της γης, αποτελεί το 65% του ανθρώπινου σώματος, ενώ ο άνθρακας, που επίσης απαντάται στο πάνω στρώμα του εδάφους, αποτελεί το 18%, και το υδρογόνο είναι το 10%. Τα 59 στοιχεία που βρίσκονται στον ανθρώπινο σώμα, απαντώνται όλα στον φλοιό της γης. Αυτό είναι καταπληκτικό γιατί αυτό που λέει η Βίβλος ταιριάζει απόλυτα με την επιστημονική άποψη για τη σύσταση του ανθρώπινου σώματος.


Η άγνοια αυτών των "φανταστικών ανθρώπων" όσον αφορά στο τι λέει η Βίβλος, προδίδει την υποτιθέμενη νοημοσύνη και επιστημονική γνώση τους. Φυσικά, το ανθρώπινο σώμα δεν αποτελείται μόνο από σκόνη, αλλά ο Θεός ανακάτεψε τη σκόνη με το νερό για να δημιουργήσει πηλό.

"Remember, I beseech thee, that thou hast made me as the clay; and wilt thou bring me into dust again?" (Ιώβ 10:9)
(Ελ. Μετ. "Θυμήσου, σε εκλιπαρώ, με έφτιαξες όπως τον πηλό, και θα με κάνεις σκόνη ξανά;")
"20 Nay but, O man, who art thou that repliest against God? Shall the thing formed say to him that formed it, Why hast thou made me thus?"
"21 Hath not the potter power over the clay, of the same lump to make one vessel unto honour, and another unto dishonour?"
(Προς Ρωμαίους, Κεφ.θ' 20-21)
Ελληνικό κείμενο
"20 μενουνγε ω ανθρωπε συ τις ει ο ανταποκρινομενος τω θεω μη ερει το πλασμα τω πλασαντι τι με εποιησας ουτως"
"21 η ουκ εχει εξουσιαν ο κεραμευς του πηλου εκ του αυτου φυραματος ποιησαι ο μεν εις τιμην σκευος ο δε εις ατιμιαν")
Ελληνική Ερμηνεία Τρεμπελά:
"20 Αλλα ποιος εισαι συ, ω ανοητε ανθρωπε, ο οποιος αντιλεγεις εις τον Θεον; Μηπως μπορει το πηλινον αγγειον να ειπη εις εκεινον που τον επλασε, διατι με εκαμες δι' αυτην η δια την αλλην χρησην;"
"21 Η δεν εχει ο αγγειοπλαστης εξουσιαν επι του πηλου να κατασκευαση απο το αυτο ζυμωμενον υλικον αλλο μεν αγγειουν δια χρησιν τιμητικην, αλλο δε δια χρησιν προστυχον;"

Το μείγμα είναι ο πειλός,ο οποίος είναι κατανοητό ότι περιέχει περισσότερο νερό από ό,τι σκόνη. Ποιος λέει ότι οι πληροφορίες της Βίβλου είναι επιστημονικά ανοησίες; Αυτοί είναι οι ανόητοι και όχι η Βίβλος!

Η ακριβής αναλογία των ορυκτών και των στοιχείων, αν διατηρηθεί, συνθέτει ένα υγιές ανθρώπινο σώμα. Πλεόνασμα από αυτά τα στοιχεία θα προκαλέσει διαταραχές και ασθένειες. Πλεόνασμα αλουμινίου, για παράδειγμα, και σιδήρου, θα είναι τοξικό για το ανθρώπινο σώμα. Η αναλογία της αφθονίας των 59 στοιχείων στον φλοιό της γης, εκπροσωπείται καταπληκτικά με την παρουσία τους στο ανθρώπινο σώμα. Ποιος λέει πως η Βίβλος δεν είναι επιστημονική; Αυτή οι "φανταστικοί και αντι-επιστημονικοί άνθρωποι"!

Πηγή>>>

Σημειώσεις
1)Η μετάφραση της πηγής είναι προσωπικό εγχείρημα.
2)Οι εικόνες είναι από τον ιστοχώρο-πηγή.
3)Τα ξένα κείμενα της Βίβλου έχει ελεγχθεί ότι είναι τα σωστά σύμφωνα με τις παραγράφους που ορίζονται.
4)Ελ.Μετ σημαίνει Ελεύθερη Μετάφραση από εμένα.
5)Ελληνική Ερμηνεία Τρεμπελά σημαίνει πως είναι από την Καινή Διαθήκη του Τρεμπελά. Βιβλίο που αποτελεί ερμηνεία και όχι μετάφραση του κειμένου στη νέα ελληνική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Ρούνι-Ρούνι, ύπουλο κακό...

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις