Tv-zapping

Τετάρτη πρωί και μέσα σε μια σύντομη περιήγηση στα κανάλια της τηλεόρασης, σταματάω για λίγο στον...Alpha? Στο Μικρούτσικο τέλος πάντων. Παλιός καλός τραγουδιστής, πλέον ξεπεσμένος παρουσιαστής. Κρίμα, γιατί μου άρεσε πάρα πολύ. Ειδικά εκείνο το "Σε χρειάζομαι" ήταν ωραίο τραγούδι.

Έχει καλέσει λοιπόν έναν ειδικό(?) και συζητάνε για τους άντρες και τις γυναίκες. Η συζήτηση έχει φτάσει συγκεκριμένα να έχει θέμα "Οι άντρες απατούν περισσότερο, γιατί σκέφτονται περισσότερο τη σάρκα".

Δε με θίγει ως άντρα, αλλά ως γενικότητα. Υπήρχε μια ταινία που λεγόταν "Η αγάπη είναι ελέφαντας". Σε μια σκηνή του έργου λοιπόν, η απατημένη σύζυγος είχε βρεθεί να συζητά με ένα νταβατζή αντρών. Του έκανε αυτή ακριβώς την ερώτηση: "Γιατί οι άντρες να απατούν τη γυναίκα τους που τους τα προσφέρει όλα;".

Ο Μπουλάς,που είχε το ρόλο του νταβατζή, της απάντησε πως το άγνωστο είναι θέμα κυνηγιού. Δεν το ξέρεις, άρα θέλεις να το γνωρίσεις. Τελείωσε δε τη φράση του λέγοντας Αλλά αυτό δε γίνεται μόνο από τους άντρες. Οι άντρες δεν κάνουν, ό,τι κάνουν, μόνοι τους αλλά με κάποιες γυναίκες. Πολύ πιθανόν, τις γυναίκες κάποιων άλλων αντρών.

Σε αυτό ήθελα να καταλήξω. Σαν τις βεντέτες, κι αυτή η πράξη για να σταματήσει να γίνεται πρέπει είτε κάποια από τις δύο πλευρές άντρες/γυναίκες να υποχωρήσει ή να τιμωρηθούν και οι δύο. Από την άλλη όμως δε μπορώ να πιστέψω πως είναι στα γονίδια οι άντρες να σκεφτόμαστε τη σάρκα μόνο.

Πολλοί πατεράδες που σκέφτονται έτσι, είναι πράγματι πολύ πιθανόν να μεταφέρουν τη σκέψη αυτή και στα παιδιά τους. Πχ. με αυτό το "έγινες 18. πάρε 100 ευρώ και πήγαινε στις πουτάνες". Φυσικά μπορεί να αντιδράσει το παιδί και να πει "δε θέλω να πάω" για να του πει ο πατέρας "γιατί; πούστης είσαι;". Αυτό το θέμα όμως θα το ανοίξω ίσως σε άλλη ανάρτηση...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρούνι-Ρούνι, ύπουλο κακό...

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις