Σεπτέμβρης '01

        Μου στείλανε ένα e-mail σήμερα. Spam ήταν τελικά. Είχε όμως ένα ενδιαφέρον link. Είναι η λίστα με τα ονόματα των νεκρών της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Δεν προβαίνω σε συμπεράσματα του ύφους "Αχ τους καημένους" ή "Ήταν άδικο γι' αυτούς" ή "Το αξίζανε". Δεν είμαι ο κατάλληλος για να κρίνω, δε γνώρίζα κανέναν τους. Πόσοι ήταν άραγε οι νεκροί;
  • Τα θύματα του κτηρίου, χωρίς τα πληρώματα και τους επιβάτες των αεροπλάνων ήταν 2652.
  • Οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης American Airlines Flight 11 ήταν 87 άτομα.
  • Οι επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης American Airlines Flight 175 ήταν 59 άτομα.
Σύνολο: 2652+87+59=2798 νεκροί.
        Δεν μετράω τα άτομα που πέθαναν επειδή ανέπνευσαν τις τοξικές ουσίες που απελευθερώθηκαν με την κατάρρευση του κτιρίου(όπως διάβασα εδώ).
        Προσωπικά δε μου λένε τίποτα οι αριθμοί. Το μέγεθος της λίστας όμως μου λέει... Και φαντάσου τώρα να ψάχνεις να βρεις αν ο γνωστός σου είναι μέσα στα θύματα. Να ψάχνεις μέσα σε μια πολύ μεγάλη λίστα η οποία δεν είναι αλφαβητικά δομημένη.
        Κι όσο δεν βρίσκεις τον άνθρωπο που ψάχνεις, τόσο να ανησυχείς. Κι η αγωνία να χτυπάει κόκκινο μέχρι να περάσεις και τις 2798 εγγραφές της λίστας(γιατί σκέφτεσαι ότι μπορεί να κάνανε λάθος και τον βάλανε σε άλλη λίστα)! Και αφού το ελέγξεις μία φορά, να το ξαναελέγξεις. Και μέχρι να ολοκληρωθεί η λίστα να σκέφτεσαι "Δεν το βρήκα. Είναι ζωντανός όμως ή απλά δεν τον έχουν βρει ακόμη;".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρούνι-Ρούνι, ύπουλο κακό...

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις