Λιθοβολισμός βιασμένου κοριτσιού

08-11-2008

Αυστηρή ήταν η καταδίκη από τον ΟΗΕ, της δημόσιας εκτέλεσης, δια λιθοβολισμού σε γήπεδο, ενός κοριτσιού 13 ετών, θύματος βιασμού, που διέταξαν πνευματικοί στη Σομαλία, κατηγορώντας το για "μοιχεία". Σύμφωνα με καταγγελία της UNΙSEF, η Αΐσα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο στάδιο της πόλςη Κισμάγιο την 27η Οκτωβρίου, παρόντων χιλιάδων θεατών. Παρά το γεγονός ότι η 13χρονη στράφηκε στους τοπικούς ισλαμιστές ηγέτες την προστασία τους, ζητώντας την προστασία τους, εκείνοι την οδήγησαν στην εκτέλεση. Όπως τόνισε η Ραντίκα Κουμαρασουάμι, επιτετραμμένη του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις:

"Το συμβάν υπογραμμίζει την ακραία φύση της βίας που ασκείται σε βάρος των παιδιών και των γυναικών στη Σομαλία, κι εντείνεται από την αυξανόμενη αναρχία. Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας και των τοπικών αρχών να σταματήσουν τις παραβιάσεις αυτές και να διασφαλίσουν την καλύτερη προστασία των παιδιών". H 13χρονη είχε πέσει θύμα βιασμού από τρεις άνδρες ενώ διένυε μια μεγάλη απόσταση πεζή για να επισκεφθεί τη γιαγιά της στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Η Σομαλία είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, η μεταβατικής της κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις της Αιθιοπίας αλλά και τις ΗΠΑ, δεν ελέγχει όλη τη χώρα, καθώς μεγάλα τμήματά της ελέγχονται από τους ισλαμιστές μαχητές της Ένωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο εναντίον της μετά την εκδίωξή τους από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το οποίο είχαν υπό τον έλεγχό τους μέχρι το 2006.
Πηγή>>>

Και μια δική μου σκέψη. Ο λόγος που έγινε ο λιθοβολισμός, θεωρώ ότι ήταν επειδή δεν ήθελαν να λιθοβολήσουν τον θύτη. Κατ' ανάγκη λοιπόν, λιθοβόλησαν το θύμα για να το σιωπήσουν. Κι αυτό λοιπόν έγινε μόνο και μόνο επειδή ο θύτης που τη βίασε προσπάθησε να αποφύγει να αναλάβει τις ευθύνες του. Καταλήγουμε για ακόμη μια φορά στο "ενός κακού, μύρια έπονται".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρούνι-Ρούνι, ύπουλο κακό...

Να τους μιλώ για θάνατο που με τον ύπνο μοιάζει (Κάτι διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει)

Η της Παρθένου πανάμωμος γέννησις